Een eenvoudige website bouwen in wordpress - deel 1 - Ik maak mijn eigen website

Een eenvoudige website bouwen in wordpress – deel 1

De informatie in deze blogpost is verouderd. WordPress heeft een upgrade gehad en werkt nu anders. Een nieuwe cursus eenvoudige website bouwen in WordPress is dus in de maak. Als je op de hoogte wil blijven, volg dan de FB pagina of kom in de FB groep

Zo, we zijn van start gegaan…

Reeds geruime tijd had ik zin Facebook live te gaan gebruiken voor het delen van interessante informatie. Video’s maken doe ik al jaren en dat ben ik dus gewoon. Spontaan praten, ook geen probleem. Alleen is de informatie die ik met mijn klanten en volgers wil delen vooral bij mij op het scherm te zien.

Leg maar eens uit hoe je een blogpost publiceert als je niets kan laten zien…

En tot nog toe zag ik niet hoe je ook een screenshare kon doen in Facebook live.

Maar waar een intentie is, laat de weg zich zien πŸ™‚

Hier zie je mijn eerste experimentje met het streamen van mijn scherm naar Facebook live. Ik leg uit wat wordpress is, waarom je wordpress zou gebruiken en wat je nodig hebt om te starten.

Hier even een korte samenvatting van wat er in de video wordt verteld…

Wat is WordPress

WordPress is een systeem dat ervoor zorgt dat je een website kan maken zonder programmeerkennis. WordPress is niet de enige in zijn soort. WordPress is met een duur woord een ‘contentmanagementsysteem’ en zo zijn er nog vele andere. Bekijk zeker dit artikel eens als je een overzichtje wil:

https://www.hostinginnederland.nl/blog/50-alternatieven-wordpress-joomla-drupal-27

Maar zie dat je er niet van in de war geraakt πŸ™‚

Waarom zou je voor WordPress kiezen?

Ik heb WordPress leren kennen in 2006 en ik heb er geen twee minuten over getwijfeld om ermee aan de slag te gaan. Het was heel nieuw en het bloggen vond ik heel aantrekkelijk. En net omdat het nieuw was, was het ook nog eenvoudig. Zo had ik de kans om bij wijze van spreken met WordPress mee te groeien.

Als WordPress nu nieuw voor je is, vind je het misschien helemaal niet zo gemakkelijk in gebruik. Er zijn duizenden opties, plugins, thema’s… Je kan het zo gek niet bedenken of je vindt binnen WordPress wel de mogelijkheid om het uit te voeren.

En dat is op zich eigenlijk wel positief.

Maar soms kan het wel overweldigend zijn

Als je ziet wat het uiteindelijke resultaat kan zijn van een website gebouwd in WordPress en dat als voorbeeld ziet van waar je wil geraken, dan kan dat te hoog gegrepen zijn. Oefenen met de basis is heel belangrijk! (en ik help je daarbij via mijn facebookpagina met Facebook Live video’s)

Langs de andere kant kan je altijd (en als je het budget hebt is dat ook aan te raden) de hulp inroepen van iemand die van WordPress haar beroep heeft gemaakt. (ondergetekende dus πŸ™‚ ) Het voordeel is dan dat je, zelfs al zet iemand anders de basisstructuur klaar, jij nog altijd degene bent die de website verder kan updaten. Je bent dus veel minder afhankelijk van iemand die het voor je moet doen.

Heb je grootse plannen en wil je wel eens weten hoe ik je kan helpen om die in de wereld te zetten? Boek een inspiratiesessie en go for it!

Waar start je?

Heb je al een website en wil je deze omzetten naar WordPress?

Installeer dan eerst een WordPress op een subdomein. Je huidige website wil je bereikbaar houden terwijl je gaat experimenteren met WordPress. Hoor je het nu in keulen donderen? Vraag dan bij je hostingprovider of zij het voor je willen doen. (nog vragen? stel ze gerust onder deze post op bij de Facebook Live video’s)

Heb je nog geen website?

Neem dan eerst een account bij een hostingprovider en reserveer bij diezelfde provider een domein.

Uh? Wat?

Hosting= het plekje op het Internet waar jij je website gaat parkeren

Domein = de www.jouwnaam.be die je als ‘adresplaatje’ op dat plekje gaat hangen zodat iedereen weet waar dat plekje te vinden is

Ik leg het in de video bovenaan dit bericht ook allemaal uit. Anders moet je die toch maar even bekijken.

Een goede hostingprovider, naar mijn mening: www.combell.com/nl

Zij installeren de WordPress voor jou moest het met de handige one-click-install niet lukken.

Alles geΓ―nstalleerd?

Bekijk dan nu de volgende Facebook Live video en zet die eerste kleine stappen in WordPresswereld πŸ™‚

Veel kijkplezier!

Heb jij een brandende vraag over WordPress? Stel ze hieronder!

Leave a Comment:

34 comments
Christine Terwiel says 12 juli 2017

Hoi Linda,

De video’s worden bij mij op mijn Macbook niet zichtbaar. Wilde je dat even laten weten. Toevallig vorige week mijn eigen WordPress-site live gezet.

Hartelijke groet,
Christine

Reply
  Linda Nuyts says 12 juli 2017

  Op de Imac geen probleem, ik pak er gelijk de macbook even bij om te testen πŸ™‚

  Reply
Wendy Celis says 12 juli 2017

Ook al werk ik al een tijdje met WordPress. Toch weer goed om even terug te grijpen naar de basis!

Reply
  Linda Nuyts says 12 juli 2017

  Als je ziet wat er de laatste jaren is bijgekomen, is het inderdaad af en toe belangrijk om eens om te kijken.

  Reply
Annemarie van Balen says 12 juli 2017

Hi Linda, mooie duidelijke tekst en ondanks de vaktermen heel makkelijk te volgen. Juist door jouw uitleg wordt het simpeler!

Reply
  Linda Nuyts says 12 juli 2017

  Dank je Annemarie, da’s de bedoeling!

  Reply
Charlotte Cocle says 12 juli 2017

Dank je wel voor deze duidelijke blog, Hier kan ik wat mee!

Reply
  Linda Nuyts says 12 juli 2017

  Graag gedaan en er volgen er meer πŸ™‚

  Reply
Valeria Cabi says 12 juli 2017

Hi Linda, duidelijk allemaal! Goed uitgelegd!

Reply
Mariska Ruissen says 12 juli 2017

Gelukkig ben ik inmiddels wat handiger met WordPress, maar superfijn zo, met die heldere video’s. Dank je!

Reply
katinka michiels says 12 juli 2017

Top artikel! Ik denk dat er veel nood is aan de basis. Want alhoewel ik nu al jaren WordPress gebruik en het dus makkelijk vind, is dat voor starters niet zo. Dus dankjewel!

Reply
Jane Schlijper says 12 juli 2017

Stoer dat je ook dit nu doet. Inhoudelijk prima en helder, ziet er visueel ook rustig en duidelijk uit. Voor mij is wel de video te lang, Als ik pas net op jouw blog kom en je nog niet echt ken, is het wel erg veel.

Reply
Wendy van Delden says 12 juli 2017

Precies waar ik naar op zoek ben. Kom zeker terug op je site!

Reply
Jolanda Pikkaart says 12 juli 2017

Bedankt voor deze blog. Het is fijn om weer even de basistips te lezen.

Reply
Gambheera van der Post says 12 juli 2017

Wat leg je alles heerlijk, duidelijk en uitgebreid uit. Haal mijn kennis meteen weer op.

Reply
Edith Gijsbregts says 12 juli 2017

Super, dit kan ik zeker gebruiken. Ik kom hier zeker nog terug.

Reply
Evelina Zinger says 12 juli 2017

Goed verhaal!

Reply
Anja Caers says 12 juli 2017

Wat leuk hoe je het eenvoudig voorstelt! ik twijfel of ik niet mijn website zou overschakelen omdat ik weinig support heb met WIX, maar zie als een berg op tegen het werk… Ik ga je in elk geval volgen!

Reply
Marijke says 12 juli 2017

Wat fijn dat je dit artikel plaatst! Ik ben van wordpress naar wix overgestapt omdat ik zelfs niet uit de basis kwam, zo’n nitwit ben ik haha! Ik had je artikel toen heel goed kunnen gebruiken! Helder geschreven!

Reply
Marieta Boekestein says 12 juli 2017

Heel duidelijk allemaal uitgelegd! Echt stap voor stap. Mijn webshop draait ook in WordPress en Woocommerce en ik ben er heel tevreden over.
Vooral over de vele mogelijkheden.
Veel succes met alles, groetjes

Reply
Katleen says 12 juli 2017

Dank je wel voor de tips. Volgende week gaat mijn WordPress-site live.

Reply
Miriam says 12 juli 2017

Duidelijk uitgelegd dank je

Reply
Sjira says 12 juli 2017

Duidelijk artikel en mooie, duidelijke video!

Reply
Marielle Vreeken says 12 juli 2017

Een topartikel voor iederreen die begint met wordpress! Lekker duidelijk uitgelegd, daar kun je een mooie start mee maken.

Reply
Katrien says 12 juli 2017

Waauw, ’t is voor de eerste keer dat ik er het een en ander van snap

Reply
Lillian says 12 juli 2017

Duidelijke uitleg over wordpress. Ik werk er zelf ook mee en het is een aanrader.

Reply
Loopbaancoach Wim Annerel says 12 juli 2017

Mooi werk, Linda!

Reply
Margo vonk says 13 juli 2017

Wat heb je een mooie duidelijke stappen gemaakt voor een starter. Op deze manier durft iedereen de drempel over van een eigen site. Complimenten.

Reply
Cora says 13 juli 2017

Ik stuur hem even door naar een vriendin die met wordpress wil beginnen

Reply
Ingrid says 13 juli 2017

Mooi duidelijk verhaal!

Reply
Hilde Schoonjans says 13 juli 2017

Goed gedaan! Veel liefs!

Reply
Sophie says 13 juli 2017

Mooie uitleg.

Reply
Andrea Weda says 13 juli 2017

Super duidelijk! Ik ga hem doorsturen πŸ‘πŸΌ

Reply
Saskia says 13 juli 2017

Weet je nu te vinden hoor als ik vragen heb over WordPress!

Reply
Add Your Reply