Domeinnaam kiezen? Met deze tips wordt het snel duidelijk!
hoe kies ik een goede domeinnaam

Hoe kies ik een domeinnaam?

Bij het maken van een eigen website, hoort natuurlijk ook het kiezen van een eigen domeinnaam. Voor sommigen is dat direct duidelijk, anderen kunnen daar eeuwig over twijfelen. Met deze tips wordt het voor jou ook snel duidelijk!

Houd het kort

Een domeinnaam ga je veel gebruiken. Op kaartjes, op folders, in je e-mail adres, als je jezelf voorstelt ergens,… Houd het dus zo kort mogelijk.

Maak het uitspreekbaar

Een domeinnaam die je tong in de knoop legt, is niet echt handig. Mensen gaan het ook moeilijk onthouden en doorgeven. Een domeinnaam die gemakkelijk in de mond ligt en daarnaast ook nog gemakkelijk te onthouden is, krijgt de voorkeur.

Vermijd streepjes of nummers

Dit vooral om praktische redenen. Als je je domein moet dicteren wordt het niet altijd juist begrepen.

Het moet ‘kloppen’

Je bedrijfsnaam is altijd een optie. Zeker als je lang hebt nagedacht over de naam van je bedrijf, heeft die waarschijnlijk een bepaalde waarde en wil je die ook gaan neerzetten als een merk.

Doe je aan personal branding, kan je ook voor je eigen naam gaan. Op voorwaarde dat die niet te moeilijk is.

Maar je kan ook een specifiek kenmerk in de kijker zetten. Of het resultaat van je dienst of product. Voorbeelden daarvan zijn ‘injekracht.be’ of ‘meerzelfvertrouwen.be’

.be geeft nog steeds een vertrouwd gevoel

Een domein dat eindig op .be of .nl geeft nog steeds een bepaald vertrouwen. Dit gevoel is niet echt meer op de realiteit gebaseerd en dateert nog van een periode waarin spammers en tweederangsbedrijven hun toevlucht zochten bij goedkopere alternatieven zoals .org of .net

Ondertussen zijn er geen echt goedkope domeinnamen meer en heeft de extensie niet met de kwaliteit te maken. Maar het leeft nog wel in het onderbewustzijn van vele mensen.

Onderzoek copyright en trade marks

Verzeker jezelf ervan dat er op de domeinnaam die je kiest geen rechten rusten. Daardoor kan je later eventueel in de problemen komen.

En nu…

go for it!

Check je domein hier: https://www.combell.com/nl/domeinnamen/domeinnaam-registreren

Leave a Comment: