De homepage maken van je website: zo doe je het ineens goed! - Ik maak mijn eigen website

De homepage maken van je website: zo doe je het ineens goed!

De homepage maken van je website, het kan je misschien wel wat slapeloze nachten bezorgen.

En ik troost je, ik bouw al jaren mijn eigen website en nooit ben ik echt helemaal tevreden over die homepage. Altijd zie ik nog wel iets wat anders kan.

Je homepage is de pagina die het vaakst bezocht zal worden en het is de pagina waar mensen gaan beslissen of ze meer over je willen weten of niet.

Dat deze pagina dus wel wat extra aandacht kan gebruiken is een no brainer!

Hier zijn 4 tips waar je alvast mee aan de slag kan.

Je homepage maken: Het gaat niet over jou, maar over jouw klant!

Als mensen op jouw homepage komen moeten zij in enkele seconden kunnen zien of ze er dat zullen vinden wat ze zoeken. Door je homepagina te laten beginnen met jouw verhaal en het verhaal van jou bedrijf, mis je daar een heel belangrijke kans. Geef onmiddellijk een antwoord op de vraag: “Wat kan ik hier komen halen?”

je homepage maken

Je homepage maken: Maak de eerste stap duidelijk zichtbaar

Bezoekers op jouw website zijn daar nog niet om te kopen. Toch zeker niet allemaal. Het aankoopproces gaat van interesse, over verlangen naar verbinding. Of het alom bekende know, like, trust principe.

Maak het daarom heel helder op je homepagina hoe ze je beter kunnen leren kennen. Doe een gratis aanbod en zet dat onmiddellijk in de kijker.

Je homepage maken: maak ook de tweede stap duidelijk

Als mensen je een tijdje volgen, kunnen ze op gelijk welk moment de beslissing nemen om met jou te gaan samenwerken of je producten te kopen. Ook dit moet een logische stap zijn op je homepagina.

Natuurlijk is het de bedoeling dat je mensen die de eerste stap nemen (tip 2) opvolgt via email zodat ze weten waar ze moeten zijn als ze verder willen gaan. Maar mensen kunnen ook altijd de weg kwijt geraken en de meest logische plek om dan te gaan zoeken is jouw website.

 

Je homepage maken:  creëer je interessante gratis content?

Heb je een blog? Schrijf je wekelijkse tips op je website? Wat anders?

Ga verder op je homepagina dan ook deze content in de kijker zetten. Als je aan content marketing doet, zou het zonde zijn dat mensen moeite moeten doen om deze content te vinden.

 

Conclusie:

Als je nieuwe klanten wil aantrekken via de website, zorg er dan voor dat een bezoeker

  1. weet dat hij/zij op de juiste plek is terecht gekomen
  2. weetwat de volgende stap is

 

Leave a Comment: